2 Februari: Casablanca

We hebben om twaalf uur gereserveerd bij restaurant Tanino van de wijnmakerij Casas del Bosque. Dit is een populair restaurant en zondag is een drukke dag. Twaalf uur is wel wat vroeg, maar de keuze was twaalf uur of drie uur.


Mar heeft er zin in.


Het restaurant is prachtig gelegen met uitzicht op een wat eenvoudiger restaurant van deze wijnmakerij, Botanico en de wijnranken.


Tanino is een chic restaurant. Werkelijk alles ziet er keurig verzorgd uit.


Echt barsten van de honger doen we nog niet. Dat heeft ook te maken met het uitgebreide ontbijt dat voor ons klaarstond in het tiny house. We nemen daarom allebei een salade met tonijn, sinaasappel, avocado en walnoten. Dat ziet er zo uit:


Uiteraard nemen we er een flesje wijn van het huis erbij, een Pequeñas Chardonnay. Het smaakt ons allemaal voortreffelijk.

Tegen twee uur stappen we de auto in op weg naar het volgende tiny house dat ook in de Casablanca vallei ligt. Dit huisje is iets meer dan tiny te noemen met zijn veertig m2. Er zijn er twee, wij hebben de rechter. De linker is niet bezet zodat we echt het rijk alleen hebben.



Het huisje is heerlijk ruim en je kan hier tenminste je kont keren wat bij de vorige niet echt goed mogelijk was. De inrichting is ook veel beter. Een kingsize tweepersoons bed, een inloopdouche, eettafel met stoelen, twee fauteuils etc.

Op het veld voor ons wemelt het van de chimango's. Het blijven fraaie beesten om te zien.


Dineren doen we 's avonds met een noodlesoupje, we zitten nog vol van de lunch. De verdere avond gaat heen met plannen maken voor de laatste dagen van deze reis.


3 Februari: Casablanca

Vanochtend hoeven we eens niet de auto in, maar kunnen alles op zijn dooie gemak doen. Immers, we hebben hier twee nachten geboekt.

We ontbijten met brood van gisteren met jam/honing en een kop thee. Rond koffietijd nemen we een bakkie nespresso.

Tegen een uur of één gaan we naar het stadje Casablanca om boodschappen te doen. De ene Plaza de Armas is de andere niet, we krijgen geen echt warm gevoel van deze. Wel van de hitte die ons tegemoet komt. Aan de plaza is een Unimarc supermarkt en daar zijn we de afgelopen weken fan van geworden, zeker van hun lekkere bruine broodjes. We besluiten ter plekke om vanavond nu eens niet uit eten te gaan, maar zelf wat klaar te maken.

Als we terug zijn in het huisje is het daar meer dan bloedheet. Airco aan en je gedeisd houden is dus het parool voor de rest van de (mid)dag. Het lijkt overigens wel of Chilenen nog geen kennis hebben gemaakt met isolatie of dubbel glas. In het huisje loopt de temperatuur overdag makkelijk op tot een graad of dertig. Vroeg in de ochtend zijn daar nog hooguit vijftien van over. Ergo, je begint me een lakentje op bed en eindigt met alles wat maar te vinden is om je warm te houden. Dat went niet echt...

Vandaag nemen we geen foto's. Of toch, de Outlander moet ook een keer worden vastgelegd. Hier is ie dan. Eerst nog schuchter achter het scherm, daarna in het zonnetje. 


's Avonds doen we ons tegoed aan linzen met rijst, wat we wegspoelen met een erg lekkere fles rode wijn uit de Unimarc. Na zonsondergang is het dan al snel bedtijd.


Klik hier voor het vervolg, Marchigüe

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-2-2025